Image Image Image Image Image
Scroll to Top

Naar Top

Selecteer een pagina:
Meer Info
Lees meer
Voorstelling 2013: Nora- een poppenhuis Voorstelling 2013: Nora- een poppenhuis Voorstelling 2013: Nora- een poppenhuis Voorstelling 2013: Nora- een poppenhuis Voorstelling 2013: Nora- een poppenhuis

Voorstelling 2013: Nora- een poppenhuis

Link naar de Trailer! Nora een poppenhuis

Nora- een poppenhuis: één van Ibsens meest bekende toneelstukken, veroorzaakte veel opschudding bij de eerste publicatie door de kritiek die het leverde op de conventies van het Victoriaanse huwelijk. Nora is de kinderlijke, charmante, stiekem snoepende vrouw van de net aangestelde bankdirecteur Helmer.

Met haar drie kinderen leeft ze het leven in het poppenhuis, zoals dat van haar verwacht wordt. Haar echtgenoot is alles wat goed en nobel is, net als de vader in de ogen van een kind. Nora houdt alles wat dit sprookje zou kunnen vernietigen, angstvallig verborgen. Wanneer zij echter geconfronteerd wordt met chantage als gevolg van haar miraculeuze redding van haar echtgenoot in het verleden, en wanneer het wonder waar ze op hoopt uitblijft, ziet ze zich genoodzaakt om de confrontatie met de harde werkelijkheid aan te gaan.

Nora

Na haar achtereenvolgens komische en indrukwekkende optreden in “De Goede Dokter” en “De Metamorfose”, onder regie van Simpha Pieters en Olaf Pieters, verwelkomt Locatietheater De Plomp Margriet Weehuizen opnieuw.

Na een jaar waarin zij  schitterde in haar 3e-jaars makersvoorstelling  “Buitenste Binnen” van Theaterschool De Trap is zij nu druk doende om de rol van Nora in het gelijknamige theaterstuk gestalte te geven.

image4-filtered

Hoewel “Nora” geen solostuk genoemd mag worden, kan men wel zeggen dat een gigantische taak op haar schouders rust, waarin haast  alle facetten van het menselijk emotioneel spectrum voorbij komen. Regisseur Simpha Pieters heeft al enige jaren de wens om eens theater de maken rondom de sfeervolle wintermaanden. Dit jaar komt deze wens uit: NORA wordt gespeeld in november en december 2013, met als sfeervol hoogtepunt de kerstmatinee op Tweede Kerstdag!

Hoewel over de speellocatie nog weinig tot niets wordt losgelaten, kan wel alvast verklapt worden dat ook deze keer de voorstelling verrijkt wordt met “vondsten” die De Plomp zo kenmerken. Hoewel de bijzondere formule wel is aangepast, is zij zeker niet verdwenen.

Regisseur Simpha Pieters is overduidelijk een groot  bewonderaarster van de Noorse schrijver Henrik Ibsen. Een aantal jaar geleden hebben theaterliefhebbers kennis kunnen maken met “De Wilde Eend”. Hoewel in dat jaar “Nora” ook al geopteerd werd, is dit project pas tot volle wasdom gekomen in 2013!

Meer weten over de schrijver? Lees hier meer informatie over Henrik Ibsen

Praktische informatie

Try-outs: 1 en 2 november
Première: 3 november
Voorstellingen: 8,9,10,15,16,22, en 23 november, 13, 14, 15 december
Kerstmatinee: 26 december

Aanvang: 19:00 uur (kerstmatinee 15:00 uur)

Locatie: Het Hart van Katwoude

Prijs: try-out  inclusief driegangen souper: € 35
Prijs voorstelling inclusief driegangen souper: € 40

 

Reserveren

Bel 0299-641010 of reserveer via onze website

Bestelt u voor 25 oktober uw kaarten, dan maakt u kans op een volledig verzorgde overnachting voor twee personen in de sfeervolle pipowagen bij Het Hart van Katwoude!