Image Image Image Image Image

29

aug

Laatste nieuws…

  • Door Locatietheater De Plomp

Het heeft even geduurd, maar onze cast is compleet! Torsten Colijn doet mee met “De Vrouw van de Zee” en op dit moment is regisseur Simpha Pieters in overleg met Torsten en Sjen Olijhoek om te bepalen welke rollen het beste bij hen passen. De Plomp heeft een nieuwe repetitielocatie gevonden in Amsterdam, waar de afgelopen week een bijzonder prettige werkavond heeft plaatsgevonden. Onze ‘nieuwe’ spelers hebben kunnen proeven van Ibsen’s teksten. De prachtige volzinnen zijn soms lastig te memoriseren, maar eenmaal eigen gemaakt is het een genot om te spelen (en om naar te luisteren!) Neemt u nu eens deze parel:

“Dat maakt geen verschil meer, Bolette. Jouw beeld- zoals ik dat in mij meedraag- zal altijd gekleurd en gekenmerkt blijven door het gevoel dat die vergissing bij mij opriep!”

Simpha Pieters en Bram Pieters hebben ook een inleiding gegeven in Helmert Woudenberg’s elemententheorie d.m.v. diverse speloefeningen. Ontzettend interessant om te zien wat er in relatief korte tijd kan gebeuren met acteerspel, wanneer deze oefeningen en handreikingen eigen gemaakt zijn!

Op een andlogoer vlak is het bestuur van De Plomp ook actief bezig geweest. Het bestuur heeft weer een bezoek gebracht aan een bijeenkomst in het kader van ‘Honderd jaar droge voeten!” van stichting Water Kust Land.  Wij kunnen u garanderen dat het jaar 2016 veel te bieden heeft op cultureel gebied om u op aangrijpende, leerzame, verstilde of juist uitbundige wijze te herinneren aan onze voortdurende strijd met het water. Zoals eerder aangegeven zal De Plomp hier een steentje aan bijdragen door met de thematiek van het water aan de slag te gaan in “De Vrouw van de Zee.”

Verder zijn wij ook nog druk bezig met het winterstuk “Het Meisje met de Zwavelstokjes”, dat inmiddels (naar alle waarschijnlijkheid) op zes diverse locaties gespeeld zal worden. Onze nieuwste aanwinsten Meike Jong, Roos en Anne Windt zijn, naast hun schooltaken, druk bezig met het instuderen van de teksten en  Scandinavische liedjes.

Kortom: u gaat ons zien! (en horen!)