Image Image Image Image Image

27

dec

Benieuwd wat De Plomp volgend jaar gaat doen?

  • Door Locatietheater De Plomp

Kijkt u ook even in het menu onder de knop “Plannen voor 2016”?

Enige tijd geleden kopten wij al op onze facebookpagina:

De titel van een mogelijk stuk wordt natuurlijk niet verraden. Maar het kan geen kwaad om wellicht een hint te geven richting een thema. Gist u een eindje weg?

daarbij toonden we de volgende afbeelding:

dijkdoorbraak

Enkelen van u hadden al behoorlijk in de goede richting geraden. Want na wikken en wegen heeft Simpha Pieters, in samenspraak met de leden van het bestuur, besloten om opnieuw te kiezen voor één der grootste toneelschrijvers aller tijden: Henrik Ibsen. De thematiek die zo leidend is bij het project “2016: Water Kust Land” van Stichting Dijk van een Kust gaf een richting aan: namelijk ‘water.’

Lang is er getwijfeld of er toch gekozen zou worden voor ‘de Kleine Eyolf’… of dat de keuze zou vallen op ‘De Vrouw van de Zee’.  We kunnen u nu met gepaste trots, met alle energie van de wereld en met een samenwerking met ‘Stichting een Dijk van een Kust” vertellen: Het wordt “De Vrouw van de Zee.”

De Vrouw van de Zee

Ellida, geboren op een klein eiland en gedoopt met de naam van een schip, is van jongs af gefascineerd door de zee. Nog voor ze volwassen is maakt ze iets mee wat een onuitwisbare indruk maakt: ze raakt in de ban van een mysterieuze zeeman. In een symbolisch huwelijk beloven ze elkaar eeuwige trouw en vervolgens verdwijnt de man uit haar leven.

Jaren later trouwt Ellida met de weduwnaar Wangel, een district arts in een klein stadje op het vasteland, en wordt zij de stiefmoeder van zijn beide dochters. Het leven verloopt rustig, hoewel niemand echt gelukkig is. Ellida’s heimwee naar de zee wordt steeds groter en ze wordt voor haar man en stiefdochters steeds onbereikbaarder.

Op een dag verschijnt de verloren geliefde van Ellida om haar voor zich op te eisen. Dan volgt een ontroerende strijd tussen Wangel, vechtend voor zijn liefde en Ellida, die in vrijheid wil kiezen…